S-Banken väljer system från Consilia

Från mars månad har S-Bankens företagskunder möjlighet att använda en specialanpassad lösning för företagens bankkommunikation mot S-Banken.
Lösningen baserar sig på Consilias Business Bank koncept och ger företagen en internetbanklösning som hanterar företagens informations- och transaktionsprocesser. I systemet ingår även möjlighet för företagen att skapa och sända e-fakturor.
Systemet som är en s.k molntjänst, bygger på den senaste säkerhetstekniken och den av Consilia utvecklade multifaktoridentifieringen följer Finansinspektionen i Finlands krav.

- För S-Bankens del innebär det nu att vi själva kan erbjuda fullskaliga bankkontaktlösningar till våra företagskunder och där vi även tar ansvar för tekniken mot slutkunden. I många andra fall är företagskunderna tvungna att anlita utomstående programvaruföretag, men med vår företagslösning har vi skapat ett skräddarsytt system för våra kunders behov, säger Iikka Kuosa, SVP, Business Development & IT, S-Banken
- Systemet är så flexibelt att S-Banken, eller även S-Gruppen om man så önskar, i framtiden kan utveckla och ansluta fler tjänster till företagssystemet för att kommunicera med kunderna, avslutar Iikka Kuosa.
 
- Vi är både stolta och glada över att S-Banken har valt Consilias företagsbankslösning, säger Janne Engblom, VD i Consilia. Affären med S-Banken ökar vårt åtagande inom en bransch där IT är mycket affärskritiskt, vilket borgar för att vi lyckats i vårt mål att leverera IT-tjänster och drift till kunder som ställer högsta tänkbara krav på tillgänglighet och säkerhet.
- Denna upphandling bevisar att Consilias kompetens avseende utveckling, säkerhet och processlösningar håller de höga krav som finansbranschen kräver, avslutar Janne Engblom.

Tidigare publicerat