Tuulivoima esillä myös IT-maailmassa

Nyt kaikki Ahvenanmaalla, Suomen mantereella ja Ruotsissa asuvat voivat merkitä Ålands Vindenergi Andelslag (myöhemmin ÅVA) osuuksia verkossa 23 joulukuuta asti.

Asiakkaan tunnistaminen ja maksaminen tapahtuu joustavasti verkkopankkitunnuksilla suoraan ÅVA:n merkintäjärjestelmään, joka vuorostaan kommunikoi pankkien kanssa.

 

ÅVA:n hallituksen puheenjohtaja Annette Larson selventää:

- Asiakkaiden tunnistaminen perustuu samalle vankalle turvallisuuspohjalle kuin verkkopankkien tunnistamiskäytäntö. Käyttämällä pankkien tunnistamispalveluita voimme olla varmoja siitä, että ÅVA saa oikein henkilötiedot merkintää tehdessä.

- Osuuksien maksaminen onnistuu suoraan merkintää tehdessä, eikä uusien omistajien tarvitse kerätä tietoa ja mennä erikseen pankkiin osuuksiaan maksamaan. Samalla saamme merkinnät sähköisesti, mikä takaa prosessin turvallisuuden ja kustannustehokkuuden osuuskunnan näkökulmasta.

- Merkintäjärjestelmän olemme rakentaneet yhdessä Maarianhaminalaisen Consilia Solutions Ab:n kanssa, jolla on ennestään kokemusta vastaavista järjestelmistä.

 

Consilian toimitusjohtaja Janne Engblom lisää:

- Ymmärtääkseni kyseessä on suhteellisen ainutlaatuinen ratkaisu Suomessa osuuksien merkitsemiseen, sillä tunnistaminen, merkintä ja maksaminen tapahtuu samalla kertaa.

- Turvallisuus pohjautuu pankkien sähköisiin tunnistamisen ja maksamisen palveluihin, eikä ÅVA saatika Consilia näe tai voi paljastaa asiakkaan salaisia tunnuksia. Käyttäjänimi ja salasana ovat täysin suojattuja pankin järjestelmässä.

- Consilian henkilöasiakkaiden tunnistamispalvelun alusta tarjoaa yrityksille, kuten esimerkiksi ÅVA:lle, mahdollisuuden turvallisesti liittää asiakkaita palveluihinsa, ilman tarvetta omien tunnistamisrutiinien rakentamiseksi juuri tiettyä palveluaan varten.

Verkkopankkitunnukset ovat tehokas ja turvallinen tunnistus- ja maksutapa, ja asiakkaat ovat jo tottuneet käytäntöön sekä verkkopankin käytön että viranomaistahojen e-palveluiden käytön pohjalta.

 

Yhteystiedot lisätietoja varten:

Annette Larson, Hallituksen puheenjohtaja, Ålands Vindenergi Andelslag, 0400 931 228

www.alandsvindenergi.ax

 

Janne Engblom, Toimitusjohtaja, Consilia Solutions Ab, 0405 351 008

www.consilia.fi

Aiemmat julkaisut