Bank och finans bild

Pankki ja tietoturva

Omaamme pitkän kokemuksen niin rahoitus- kuin vakuutusalalta. Tietoturva- ja yksityisyydensuojavaatimukset ovat hyvin huomioituina työssämme, ja tämä heijastuu myös muihin toimintamme osa-alueisiin.

Meillä on yhdessä yli 50 vuoden työkokemuksen pankkisektorilta. Osaamisemme kattaa liiketoiminnan kehittämisen, johtamisen, tietotekniikan ja -turvan, sekä hostingin.

Business bank

Olemme luoneet tuotteen, joka on tänä päivänä käytössä kahdessa suomalaisessa pankissa. Tuotteen nimi on Business Bank, ja yksinkertaistettuna kyse on yritysten verkkopankkiratkaisusta. Asiakasyrityksemme ”brändäävät” tuotteemme omaa profiiliaan ja tarpeitaan vastaavaksi, ja uusien toimintojen kehittäminen onnistuu joustavasti.

Yksi esimerkki tästä on Ålandsbankenin ratkaisu nimellä ”Business Net”.

https://businessnet.alandsbanken.fi/BusinessNet_fi

Business Bank on läpikäynyt perusteellisen arvioinnin sekä lukuisia tieturva- ja läpäisytestejä parhaimman mahdollisen tietoturvan takaamiseksi. Consilian ammattitaito kehittämisessä, tietoturvassa ja prosessiratkaisuissa vastaa rahoitusalan ja Finanssivalvonnan vaatimuksia.

Business Bank tuotteen lanseeraamisen yhteydessä olemme eriyttäneet kaksi turvallisuusratkaisua omiksi tuotteikseen, joita tarjoamme SaaS-palveluina: Mid ja Signingserver.

Multifactoridentification - mid

MID on SaaS-palvelu, joka mahdollistaa turvallisen kirjautumisen online-palveluihin. Palvelu yhdistää tavallisen käyttäjätunnus-salasana kirjautumisen kolmanteen tekijään. Tämä tekijä voi olla kertakäyttöinen salasana (OTP One Time Password) valinnaista kanavaa pitkin jaettavaksi, kuten sähköpostitse tai tekstiviestillä, tai vaihtoehtoisesti kolmantena tekijänä voidaan käyttää laiteratkaisua -esimerkkinä Yubikey (https://www.yubico.com).

Signingserver

Varmennepalvelimemme luotettava tekniikka takaa loppuasiakkaiden varmenteiden (PKI) turvallisen käsittelyn ja käytön. Tekniikka on läpäissyt lukuisat turvallisuuskartoitukset ja se on hyväksytty käytettäväksi suomalaisten pankkijärjestelmien kanssa, sekä täyttää FKL:n (Finanssialan Keskusliitto) standardivaatimukset WebServices yhteyskäytäntöön liittyen. Varmenteiden ylläpito palvelimella hoidetaan käyttäen HSM:a (Hardware Security Module) tai vaihtoehtoisesti ohjelmistopohjaista tallennusmoduulia. Olettehan meihin yhteydessä halutessanne lisätietoa palvelusta.

Konsulttitoiminta

Tarjoamme konsulttipalveluita pankki- ja vakuutussektorilla. Kokemuksemme rahoitusalan infrastruktuurista sekä liiketoiminnan että tietotekniikan näkökulmasta, takaa meidän olevan suureksi avuksi esimerkiksi selvityksissä, tarve-, ym. kartoituksissa, uusien asiakasratkaisuiden integroimisessa ja muissa vastaavissa projekteissa.

Referenssit: